فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال بیست و ششم شماره 10 (پیاپی 146، دی 1397)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و ششم شماره 10 (پیاپی 146، دی 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ژاله خنیفر، علی هاتف سلمانیان*، رضا حاجی حسینی، جعفر امانی، روح الله کاظمی صفحات 832-844
    مقدمه
    باکتری E. coli O157:H7 پاتوژن مشترک بین انسان و دام و ایجاد کننده سندرم اورمی همولیتیک (HUS) و اسهال حاد در انسان می باشد که به دلیل قابلیت لانه گزینی سریع در دستگاه گوارش انسان حائز اهمیت است. یکی از راه کارهای مقابله و پیشگیری در برابر این بیماری ها بکارگیری نانوواکسن های حاصل از آنتی ژن های نوترکیب فاکتورهای بیماری زای این باکتری می باشد. دراین تحقیق پروتئین های نوترکیب EIT (EspA, Intimin, Tir) و Stx2B با نانو ذرات کیتوزان انکپسوله ودردو گروه EIT همراه Stx2Bو بدون آن به موش های BALB/cتلقیح شدندومیزان ایمنی زایی ارزیابی و مقایسه شد .
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی پروتئین های نوترکیب EIT و Stx2B پس از بیان و خالص سازی با روش ستون نیکل و تایید با وسترن بلاتینگ، با نانو ذرات کیتوزان به روش ژلاسیون یونی نانوپارتیکله شدند. پس از واکسیناسیون آنتی بادی های سرمی و مدفوعی ضدrEIT و rStx2B با استفاده از الایزا ارزیابی و مقایسه شد. چالش ریزش مدفوعی باکتری با نرم افزار Excel و میزان محافظت موش ها بر علیه سم این باکتری بر اساس تست دقیق فیشر مورد آزمایش قرار گرفت.
    نتایج
    میزان IgG سرمی و IgAسرمی و مدفوعی موش ها اندازه گیری و مقایسه شد. ایمنی مطلوب تری در گروه های واکسینه شده خوراکی- تزریقی با مخلوط دو آنتی ژن نانوپارتیکله به دست آمد. محافظت حیوانی در برابر سم فقط در گروه های واکسینه rEIT همراه باrStx2B مشهود بود. سطح اختلاف معنی دار بین این گروه ها و کنترل مشهود بود (05/0 P<).
    نتیجه گیری
    شواهد نشان می دهد از پروتئین نوترکیب rEIT همراه با rStx2B متصل به نانو ذرات کیتوزان می تواند مقابله موثرتری از طریق جلوگیری از اتصال باکتری و خنثی سازی سم حاصل از آن داشته باشد.
    کلیدواژگان: پروتئین نوترکیب، کیتوزان، نانوواکسن، ایمنی زایی، E، coli O157:H7
  • رویا سراوانی، سامان سرگزی، محبوبه ربانی، رامین سراوانی* صفحات 845-856
    مقدمه
    هدف گیری فاکتور رشد اندوتلیالی عروقی VEGF)) به عنوان یک هدف درمانی در تومور های جامد و به خصوص سرطان پستان می باشد. به دلیل عدم ایجاد عوارض جانبی در سلول های سالم، استفاده از داروهای حاوی ترکیبات طبیعی در درمان سرطان در حال افزایش می باشد. کروسین به عنوان ماده موثر زعفران نشان داده که اثرات بیولوژیکی مختلفی در انواع بدخیمی ها دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر کروسین بر مهار رشد، القاء آپوپتوز و الگوی بیان ژن VEGF در رده سلول سرطان پستان MCF-7 می باشد .
    روش بررسی
    در این مطالعه مداخله ای، اثر کروسین در القاء مرگ سلولی در غلظت های مختلف از 0 تا 8 میلی گرم بر میلی لیتر در زمان های 24 تا 48 ساعت به کمک تست رنگ سنجی MTT انجام شد. رنگ آمیزی Annexin V/PI و متود realtime-PCR به ترتیب برای بررسی نوع مرگ سلولی و ارزیابی الگوی بیان ژن VEGF به کار گرفته شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS V.16 و آزمون غیر پارامتریک ANOVA استفاده شد و مقادیر 05/0p< معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    سلول های MCF-7 تیمار شده با کروسین در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی داری در رشد و تکثیر در زمان 24 و 48 ساعت دریک روند وابسته به دوز و زمان نشان دادند. خروجی دستگاه فلوسایتومتری نشان از افزایش درصد سلول های آپوپتوتیک مطابق با افزایش غلظت کروسین داشت. هم چنین کاهش بیان ژن VEGF در یک الگوی وابسته به زمان در سلول های تیمار شده مشاهده شد (05/0p< ).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که کروسین باعث القاء آپوپتوز وابسته به زمان و در عین حال کاهش بیان ژن VEGF در سلول های MCF-7 می شود. مطالعات بیشتری برای پی بردن به کارایی قطعی کروسین به عنوان یک داروی ضد سرطان در درمان سرطان پستان ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، کروسین، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی، آپوپتوز
  • سودابه محمدی*، محمد امیری، علیرضا مرزبان صفحات 857-866
    مقدمه
    بیماری دیابت ملیتوس یکی از مهم ترین چالش های بهداشتی درمانی محسوب می شود. شکاف ها و تناقض هایی در نتایج مطالعات موجود در زمینه عوامل دخیل در عدم کنترل دیابت دیده می شود. این مطالعه با هدف تعیین عوامل مختلف موثر بر عدم کنترل دیابت انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، از 216 فرد مبتلا به دیابت مراجعه کننده به سه آزمایشگاه شهر بوشهر داده ها تهیه گردید. فرم جمع آوری داده ها مشتمل بر متغیرهای دموگرافیک، وضعیت خانوادگی، شیوه زندگی، وضعیت بالینی و بیماری های همراه بود. آزمایش هموگلوبین گلیکوزیله و هموگلوبین بر روی نمونه خون بیماران انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS V 16 آنالیز شد. برای سنجش ارتباط خام و همزمان متغیرهای مختلف با وضعیت کنترل دیابت از آزمون رگرسیون لوجستیک استفاده گردید. در تمام موارد از سطح معناداری 05/0 استفاده شد.
    نتایج
    از 216 فرد مبتلا به دیابت، 6/48% دیابت کنترل نشده داشتند. در بررسی های خام بین عدم کنترل دیابت و سابقه فامیلی دیابت037/0=P ، تعداد افراد خانواده (018/0=P) و وضعیت بالینی (P متفاوت برای متغیرهای مختلف) ارتباط دیده شد. بین نوع داروی مصرفی 002/0= Pو مدت ابتلا به دیابت (05/0p<) با عدم کنترل دیابت هم در بررسی خام و هم در بررسی ‎های همزمان با عوامل دیگر، ارتباط معنادار آماری مشاهده گردید. در بررسی های خام بین عدم کنترل دیابت و سن، جنسیت، وضعیت تاهل، سطح تحصیلات، شغل، ساختار خانواده، شیوه زندگی و بیماری های همراه ارتباط معناداری پیدا نشد (05/0 P>).
    نتیجه گیری
    نزدیک به نیمی از بیماران، دیابت کنترل نشده داشتند. نوع داروی مصرفی و مدت ابتلا به دیابت، با عدم کنترل دیابت ارتباط داشتند. بین عدم کنترل دیابت و متغیرهای دموگرافیک، ساختار خانواده، شیوه زندگی و بیماری های همراه ارتباط معناداری پیدا نشد.
    کلیدواژگان: دیابت، عدم کنترل، بوشهر، ایران
  • شاهین ریاحی ملایری*، سولماز کاکاعبدالله شیرازی، رضا بهدری، کاظم موسوی ساداتی صفحات 867-878
    مقدمه
    تمرین شنا و مصرف سیر می توانند از عوامل پیشگیری کننده از بیماری عروق کرونر باشد. بنابراین، هدف این پژوهش تاثیر هشت هفته تمرین شنا و مصرف سیر بر مقادیر intercellular cell adhesion molecule (ICAM) و vascular cell adhesion molecule (VCAM) سرمی در موش های نر چاق است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 28 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار (میانگین وزن9/5 ±281 گرم) به طور تصادفی به چهار گروه (کنترل، مکمل سیر ، تمرین شنا، تمرین شنا + مکمل سیر) تقسیم شدند. سپس گروه های تمرین به مدت 8 هفته و هر هفته 3 جلسه تحت تاثیر تمرین و گروه های دریافت کننده مکمل و تمرین+ مکمل، روزانه یک میلی لیتر عصاره محلول سیر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن دریافت کردند. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS v 16و روش آماری تحلیل واریانس یک طرفه و سطح معنی داری (05/0 ≥ P) ارزیابی شد.
    نتایج
    یافته های پژوهش نشان داد هشت هفته تمرین و مصرف سیر بر مقادیرICAM موش ها کاهش معنی داری داشت (05/0 >P). با این حال بر مقادیر VCAMموش ها نر چاق تاثیر معنی داری نداشت (05/0<P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد ترکیب دو عامل تمرین شنا و مصرف مکمل عصاره سیر یا تمرین ورزشی به تنهایی، به کاهش سطوح مولکول های چسبان می انجامد و استفاده از آن توصیه می شود. هرچند به منظور مشخص شدن تاثیر آن به یژوهش های بیشتری در نمونه های انسانی نیازمندیم.
    کلیدواژگان: تمرین شنا، سیر، ICAM، VCAM
  • هاشم شاهی مالمیر، سید مهدی کلانتر، الهام ساسانی، مرتضی اسگری، محمد مجدی زاده، بی بی فاطمه حقیرالسادات* صفحات 879-894
    مقدمه
    دوکسوروبیسین، از متداول ترین داروهای مورد استفاده در شیمی درمانی سرطان با عوارض جانبی بسیار همراه بوده و این حقیقت استفاده از آن را با محدودیت هایی مواجه می سازد. در مطالعه حاضر با تکیه بر دانش نانوحامل های دارویی، فرمولاسیون های متعددی از فرم نیوزومه شده این دارو سنتز شده و بهینه سازی های سطحی در خصوص فرمولاسیون منتخب نهایی اعمال گردید.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه تجربی است. سامانه های نیوزومی با فرمولاسیون های متعدد و استفاده از توئین-60 و کلسترول به روش هیدراتاسیون فیلم نازک سنتز شدند. داروی دوکسوروبیسین به طور غیرفعال درون نیوزوم ها بارگذاری شد. سپس بهینه سازی ها بر اساس انتخاب تجربی دو فرمول از 6 فرمول ساخته شده، و بررسی اثر افزودن تویین20، پلیمر DSPE-mPEG (2000) و فسفولیپید کاتیونی DOTAP (به ترتیب) صورت پذیرفت. سپس شاخصه های فیزیکوشیمیایی نانوسامانه از منظر بازده درون گیری، پروفایل رهایش دارو در شرایط مشابه سلول های سالم و سرطانی، قطر هیدرودینامیک،Poly Dispersity Index ، پتانسیل زتا، مورفولوژی و طیف Infrared Spectroscopy (IR) تعیین گردید. به منظور رسم گراف ها و بیان داده ها به ترتیب از نرم افزارهای Origin و Excel استفاده شد.
    نتایج
    فرمول نیوزوم بهینه شده نهایی نیوزومی دارای قطر nm59/92، انکپسولاسیون 43/0 ± 8/91%، پتانسیل زتا mV5/3- و شاخص پراکندگی 196/0 می باشد. حداکثر رهایش دارو از نانوسامانه تحت شرایط سلول های سالم و سرطانی (C° 37، 4/7=pH و C° 42، 4/5=pH) بعد از گذشت 48 ساعت، به ترتیب؛ 3/62% و 5/76% بوده است. بررسی های Field Emission Scanning Electron Microscope و IR نشان از مورفولوژی کروی و عدم وجود برهم کنش شیمیایی میان نانوسامانه و دارو بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نیمه هدفمند بودن این حامل دارویی را اثبات می کند. هم چنین نشان می هد، نیوزوم بدون ایجاد تغییر در ماهیت شیمیایی دارو و با تخصصی نمودن دارو رسانی، اثربخشی و کیفیت زندگی بیمار را افزایش و عوارض جانبی را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: حامل های دارویی، نیوزوم، دوکسوروبیسین، ضد سرطان، رهایش دارو
  • فاطمه فلاح، فرهاد رحمانی نیا*، رامین شعبانی، زهرا حجتی ذی دشتی صفحات 895-909
    مقدمه
    پدیده سالمندی با التهاب سیستمیک در ارتباط است. miR-146a تنظیم کننده منفی حیاتی برای التهاب است و نشان داده شده که سطوح آن با افزایش سن کاهش می یابد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر پیاده روی سریع منظم بر سطوح در گردش خون miR-146a و سطوح پلاسمایی اینترلوکین 6 در زنان سالمند غیرفعال بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش نیمه تجربی، 20 زن سالمند (9/3±5/ 63 سال) به طور تصادفی در دو گروه تمرین استقامتی (10 نفر) و شاهد (10 نفر) قرار گرفتند. گروه تمرین سه روز در هفته به مدت دوازده هفته با شدت 75-70 ٪ حداکثر ذخیره ضربان قلب، پیاده روی کرد. گروه کنترل در طول دوره مطالعه بدون تمرین باقی ماند. نمونه های خونی قبل و 72 ساعت پس از 12 هفته تمرین، جهت اندازه گیری miR-146a و IL-6 جمع آوری شد. پس از تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس نرمال بودن از آزمون تی مستقل، تی وابسته، یومن ویتنی و ویلکاکسون استفاده شد. بررسی های آماری با استفاده از نرم افزارv 16 SPSS انجام گرفت و سطح معنی داری 05/0P≤ در نظر گرفته شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که در پاسخ به برنامه تمرین استقامتی سطوح miR-146a افزایش 027/0p=) و سطوح IL-6 به طور معنی داری کاهش (001/0p=)یافت و این تغییرات با کاهش در شاخص توده بدن (BMI) همراه بود(002/0p=).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر، پیاده روی سریع می تواند به عنوان یک شکل تمرین موثر در جهت کمک به کاهش عوامل التهابی خون، مورد ملاحظه قرار بگیرد. یافته ها هم چنین پیشنهاد می کند miRNA ها، می توانند در پاسخ به پیاده روی منظم، در افراد سالمند، بهبود یابند.
    کلیدواژگان: التهاب، میکرو RNA، miR-146a، اینترلوکین 6، پیاده روی
  • مریم ذاکری، ایمان فاطمی، محمد علی ذاکری، محمد الله توکلی* صفحات 910-920
    مقدمه
    پیری فرآیندی اجتناب ناپذیر است که باعث افزایش احتمال بیماری و مرگ افراد می شود. یائسگی به عنوان بخشی از فرآیند پیری رخ می دهد. در این مطالعه اثر متفورمین بر میزان قدرت عضلانی، اضطراب و حافظه در موش های سوری ماده اوارکتومی شده بررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی از 96 سر موش سوری ماده 6 ماهه در محدوده وزنی20 تا 25 گرم استفاده شد. حیوانات به طور تصادفی به 6 گروه 16 تایی شامل گروه شم، اوارکتومی شده، اوارکتومی شده درمان با دوز 10 میلی گرم بر کیلوگرم متفورمین، اوارکتومی شده درمان با دوز 1 میلی گرم بر کیلوگرم متفورمین، گروه متفورمین درمان با دوز 10 میلی گرم بر کیلوگرم متفورمین و گروه سالم تقسیم شدند. نخست حیوانات اوارکتومی شدند و سپس به مدت شش ماه با دوزهای 1و10 میلی گرم بر کیلوگرم متفورمین درمان شدند. سپس قدرت عضلانی، حافظه و میزان اضطراب در گروه های موردمطالعه بررسی شد. آنالیز آماری توسط نرم افزار 16 SPSS V انجام و تفاوت بین گروه ها توسط آزمون واریانس یک طرفه تحلیل شد.
    نتایج
    نتایج مطالعه ما نشان داد که متفورمین با دوزهای 1و10 میلی گرم بر کیلوگرم در مقایسه با گروه اوارکتومی میزان اضطراب حیوان را به طور معنی داری کاهش داد (به ترتیب 0024/0p = و 0295/0p = ) و باعث افزایش حافظه شد (به ترتیب 0044/0 p =) و 0004/0 p =) و دوز 10 میلی گرم بر کیلوگرم باعث بهبود قدرت عضلانی شد (0148/0p = ).
    نتیجه گیری
    متفورمین دارای اثرات مفیدی بر روی اختلالات رفتاری ناشی از پیری و اوارکتومی می باشد.
    کلیدواژگان: پیری، متفورمین، اوارکتومی، قدرت عضلانی، حافظه، اضطراب
  • نادیا خادمی، مهدیه رئیس زاده*، عذرا ویسی صفحات 921-933
    مقدمه
    با توجه به اهمیت پارامترهای مربوط به اسپرم در میزان باروری، هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عصاره هیدروالکلی کلم بروکلی بر پارامترهای اسپرم قبل و بعد از فریز در موش سوری نر بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی مداخله ای 28 سر موش سوری نر نژاد NMRI به چهار گروه هفت تایی تقسیم شد. گروه کنترل بدون هیچ گونه تیمار، آزمایش اول، دوم و سوم به ترتیب 100، 200 و 300 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره هیدروالکلی بروکلی (تهیه شده با روش ماسراسیون) داخل صفاقی به مدت 42 روز دریافت کردند. در پایان آزمایش، اندازه گیری آنزیم های کاتالاز، سوپراکسیدیسموتاز و مالون دی آلدئید در سرم اندازه گیری شد. غلظت اسپرم، تعداد، درصد زنده مانی، تحرک و درصد شکنندگی DNA قبل و بعد از فریز شدن مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    کمترین غلظت اسپرم در گروه کنترل 106× 249 و بیشترین در آزمایش سوم 106×714 میلیون بر میلی متر مکعب دیده شد. بیشترین درصد زنده مانی اسپرم و درصد تحرک در آزمایش سوم به ترتیب حدود 96 و 98 درصد شد. کاهش درصد زنده مانی اسپرم بعد از فریز نمودن در گروه کنترل نسبت به گروه های آزمایش حدود سه تا چهار برابر بوده و این اختلافات معنی دار بود (005/0=P). غلظت آنزیم کاتالاز و سوپراکسیدیسموتاز در آزمایش سوم به ترتیب 276/2±28/18و 425/2±36/56 واحد بر میلی لیتر بوده و اختلاف در مورد آنزیم سوپراکسیددیسموتاز با سایر گروه ها معنی دار بود. کمترین غلظت مالون دی آلدئید آزمایش سوم 140/0±96/1 نانومول بر میکرومول و با گروه کنترل معنی دار شد.
    نتیجه گیری
    دوز 300 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره بروکلی بهترین تاثیر را بر روی پارامترهای اسپرم تازه و فریز شده داشته که می تواند به اثرات آنتی اکسیدانی عصاره مرتبط باشد.
    کلیدواژگان: عصاره کلم بروکلی، پارامترهای اسپرم، استرس اکسیداتیو
|
  • Jaleh Khanifar, Ali Hatef Salmanian *, Reza Haji Hajisseini, Jafar Amani, Rohoallah Kazemi Pages 832-844
    Introdution
     E. coli O157:H7 with its ability of quick implantation inside gastrointestinal tract that causes hemolytic uremic and bloody diarrhea in humans is an important subject to investigate. One of the effective ways to prevent these infections is using nanovaccines prepared from immunogenic recombinant protein from bacterial virulence factors. In this research, the chitosan encapsulated by recombinant protein of EIT with and without Stx2B were introduced to BALB/c mice and immunogenicity was evaluated and compared.
    Methods
    In this experimental study the recombinant protein of EIT and Stx2B were nanoparticulated with chitosan through ionic gelation method after expression and purification with Ni-NTA column and approval by Western blotting. After Vaccinations antibodies against rStx2B and rEIT in the mice’s serum and feces were detected by ELISA. Challenge test for neutralization and protection against Stx2 toxin was applied with immunized serum by Fisher's exact test.
    Results
    Evaluation of IgA and IgG antibody levels in the mice’s serum and also the IgA level in their feces showed more appropriate immunity oral-injection groups with the both nanoparticulated antigens. The protection challenge study show that, the mice group which received rEIT+ rStx2B could neutralize the toxin activity significant difference (P<0.05) between test and control groups of mice was recorded.
    Conclusion
    The data indicate these multiple vaccine candidates with both nanoparticulated recombinant proteins EIT and Stx2B with chitosan, provide more effective protection against of E. coli O157:H7
    Keywords: Recombinant protein, Chitosan, Nanovaccin, Immunization, E. coli O157:H7
  • Roya Saravani, Saman Sargazi, Mahboubeh Rabbani, Ramin Saravani * Pages 845-856
    Introdution
     Targeting vascular endothelial growth factor (VEGF) is considered as a therapeutic goal in solid tumors; especially breast cancer. The use of drugs with natural compounds in the treatment of cancer is increasing because of exerting no adverse effects in normal cells. Crocin, as the main component of saffron, has been proved to have different biological activities on various types of malignancies. The aim of this study was to evaluate the effect of crocin on growth inhibition, induction of apoptosis and expression of VEGF in MCF-7 breast cancer cell line.
    Methods
    In this interventional study, MTT cytotoxic assay was performed to evaluate the cell death-inducing effects of crocin on MCF-7 cells growth at different concentrations ranging from 0 to 8 mg/mL for 24 to 48 hours. Annexin V/PI staining and realtime-PCR assay were used in order to determine the type of cell death and assess the changes in the expression pattern of VEGF gene, respectively. The nonparametric ANOVA test was applied for data analysis via SPSS software version 16 where p-value less than 0.05 were regarded statistically significant.
    Results
    Compared to untreated cells, crocin-treated MCF-7 cells demonstrated a significant decrease in growth at 24 and 48 hours in a dose- and time-dependent manner. Results of Flow-cytometry showed an increase in the percentage of apoptotic cells coincident with increased crocin concentration. Also, decreased expression of the VEGF in a time-dependent manner was observed p<0.05).
    Conclusion
    The results indicated that crocin induces marked apoptosis in a time-dependent manner while reducing the expression of VEGF in MCF-7 cells. More studies are required to confirm the efficacy of crocin as an anti-tumor agent for cancer therapies.
    Keywords: Breast cancer, Crocin, vascular endothelial growth factor, apoptosis
  • Sudabeh Mohamadi *, Mohammad Amiri, Alireza Marzban Pages 857-866
    Introdution
     Diabetes mellitus is one of the most important health challenges. There are gaps and contradictions in the results of existing studies on the factors associated with uncontrolled diabetes. This study was done in order to determine the factors affecting the inappropriate blood glucose control in the patients with diabetes.
    Methods
    In this cross-sectional study, a questionnaire was obtained from 216 patients with diabetes referring to three laboratories in Bushehr. The questionnaire included demographic variables, family status, lifestyle, clinical status, and comorbid diseases. Then, glycosylated hemoglobin and hemoglobin tests were performed on patients' blood samples. Data were analyzed using SPSS (version 24). Logistic regression test was used to measure the raw and modified relationship of different variables with the state of diabetes control. In all cases, the level of significance was less than 5%.
    Results
    From 216 patients with diabetes, 48.6% had uncontrolled diabetes. In the raw studies, there was a relationship between uncontrolled diabetes and family history of diabetes, as well as the number of family members and the clinical status. Regarding the type of drug and the duration of diabetes both in raw and modified comparison with other factors, there was a significant relationship with uncontrolled diabetes. In raw comparisons, there was no significant relationship between uncontrolled diabetes and age, gender, marital status, educational level, career, family structure, life style and comorbid diseases (P>0.05).
    Conclusion
     Nearly half of the patients had uncontrolled diabetes. There was a relationship between uncontrolled diabetes and the type of drug and duration of diabetes. There was no significant relationship between uncontrolled diabetes and demographic variables, family structure, life style and comorbid diseases.
    Keywords: Diabetes Mellitus, Uncontrolled, Bushehr, Iran
  • Shahin Riyahi Malayeri *, Solmaz Kaka Abdullah Shirazi, Reza Behdari, Kazem Mousavi Sadati Pages 867-878
    Introdution
     Swimming training and garlic intake can be a preventing factor in coronary artery disease. Therefore, the aim of this study was to examine eight swimming exercises and garlic consumption on serum intercellular cell adhesion molecule (ICAM) and vascular cell adhesion molecule (VCAM) values in obese male rats.
    Methods
    In this experimental study, 28 male Wistar rats (mean weight 281 ± 5.9 gr) were randomly divided into four groups (control, garlic supplementation, swimming training,swimming training + garlic supplementation). Then, the training group received training sessions for 8 weeks, 3 sessions per week, and the supplemented groups + supplementary supplement received 1 ml of garlic solution per kilogram of body weight per day. Data were analyzed using one-way analysis of variance and significant level (P ≤ 0.05).
    Results
    The findings showed that eight week training and intake garlic on the ICAM values of the rats significantly decreased. (P <0.05). However, there was no significant effect on the VCAM values of the male rats (P <0.05).
    Conclusion
    It seems that the combination of two factors of swimming training and supplementation of garlic extract or exercise alone leads to a reduction in the levels of adhesive molecules and it is recommended to use it. However, in order to determine its impact, we need more research in human samples.
    Keywords: Swimming training, Garlic, ICAM, VCAM
  • Hashem Shahi Malmir, Seyed Mehdi Kalantar, Elham Sasani, Morteza Asgari, Mohammad Majdizadeh, Bibi Fatemeh Haghiralsadat * Pages 879-894
    Introdution
     Doxorubicin is one of the most commonly used drugs in chemotherapy with many side effects; this fact has limited its use. In the present study, based on the knowledge of pharmaceutical nanocarriers, various formulations of the niosomal form of this drug were synthesized and surface optimizations were applied to the final selected formulation.
    Methods
    The present study was an experimental study. Various formulations of niosomal systems were synthesized by the method of thin-film hydration and using Tween60 and cholesterol. Doxorubicin was encapsulated through niosome inactively. In the following, optimizations were made based on choosing two formulas out of six experimentally, then the effects of adding Tween20, DSPE-mPEG(2000) polymer and cationic phospholipid of DOTAP (respectively) was investigated. Then, physiochemical properties of nanocarriers were determined from the perspective of encapsulation efficiency, drug release profile under healthy and cancerous cells condition, hydrodynamic diameter, Poly Dispersity Index, zeta potential, morphology and Infrared spectroscopy(IR) spectrum. To plot the graphs and express the data Origin and Excel software were used, respectively.
    Results
    The optimized final niosome formula had 98.59 nm in diameter, 91.8±0.43, -3.5mV zeta potential and 0.196 PDI. The maximum release of drug from the nanocarrier under conditions of healthy and cancerous cells (37°C, pH=7.4 and 42°C, pH=5.4) after 48 hours was 62.3% and 76.5% respectively. Field Emission Scanning Electron Microscope and IR assessments revealed spherical morphology and the absence of chemical interaction between nanocarrier and drug.
    Conclusion
    The findings of this study prove this drug carrier to be semi-targeting. It also shows that niosome by specializing the drug delivery increases the effectiveness of drug and the life quality of patient while reducing the side effects, all without any change in the chemical nature of the drug.
    Keywords: Drug Carriers, Niosome, Doxorubicin, Anticancer, Drug Liberation
  • Fateme Falah, Farhad Rahmani Nia *, Ramin Shabani, Zahra Hojati Pages 895-909
    Introdution
     Ageing is associated with systemic inflammation. MicroRNA-146a (miR-146a) is a critical negative regulator of inflammation and its level was found to decrease with ageing. The aim of this study was to analyze the effect of regular brisk walking on blood circulating levels of miR-146a and plasma levels of Interlukine-6 (IL-6) in sedentary elderly women.
    Methods
    In this quasi-experimental study, 20 aged women (63.5±3.9 years) were randomly allocated to the endurance training (n=10), and control groups (n=10). Training group (TG) walked at 70-75% maximum heart rate reserve (HRRmax), three times a week for twelve weeks. Control group remained untrained during the study period. Blood samples were collected before and 72 hours after the last session of endurance training for measuring concentration of miR-146a and IL-6. Independent T-test, Paired T-test, Mann Whitney, and Wilcoxon were used after the data analysis base on normalization. Statistical analysis was performed using SPSS software version 24 and the significant level was set at P≤0.05.
    Results
    The results revealed that the levels of miR-146a increased (P=0.027) and the levels of IL-6 decreased (P=0.001) significantly in response to the endurance training protocol, and these changes were associated with a decrease in body mass index (BMI) (P=0.002).
    Conclusion
    According to the result of the present study, brisk walking training may be considered as an effective training mode for helping to decrease the blood inflammatory factors. The findings also suggest that microRNAs can be improved, after regular walking, in old adult
    Keywords: Inflammation, MicroRNAs, miR-146a, InterLukine-6, Walking
  • Maryam Zakeri, Iman Fatemi, Mohammad Ali Zakeri, Mohammad Alahtavakoli * Pages 910-920
    Introduction
    Aging process is inevitable, which increases the risk of illness and death in people. Menopause occurs as a part of the aging process. The aim of this study was to evaluate the effect of metformin (Met) on muscle strength, anxiety and memory in ovariectomized mice
    Methods
    Thiswas an experimental study. 96 female mice (Age 6 months) (20-25 g) were randomly divided into sex groups, including: (1) sham, (2) ovariectomized, (3 and 4) ovariectomized + Met (1 and 10 mg/kg) (5) Met 10 mg/kg, and (6) healthy. At first, the mice were ovariectomized and then received Met for six months. Muscle strength, memory, and anxiety in the exprimental groups was examined. Statistical analysis was performed via SPSS16 and the differences between groups were analyzed by one way ANOVA.
    Results
    The results of the study showed Met with doses of 1 mg / kg and 10 mg significantly reduced the anxiety of mice (p = 0.0295 and p = 0.0024, respectively), increased memory (p = 0.0004 and p = 0.0044, respectively) and at dose of 10 mg / kg it improved muscle strength (p = 0.0148) compared to the ovariectomy group.
    Conclusion
    Metformin has beneficial effects on behavioural manifestations of aging and ovarectomy
    Keywords: Aging, Metformin, Ovariectomy, Muscle strength, Memory, Anxiety
  • Nadia Khademi, Mahdieh Raeeszadeh *, Azra Veisi Pages 921-933
    Introdution
    Considering the importance of sperm parameters in fertility rate, the objective of this study was to evaluate the effect of hydro-alcoholic broccoli extract on sperm parameters before and after freezing in male mice.
    Methods
    In this experimental study, 28 male NMRI mice were divided into four groups of seven. Control group have not received any treatment, while the first, second, and third experimental groups received, 100, 200 and 300 mg / kg of hydro-alcoholic broccoli extract (prepared by Maceration method) using intra-peritoneal injection for 42 days, respectively. At the end of the period, blood serum was taken from mice to measure the catalase, superoxide dismutase and malondialdehyde enzymes. Sperm concentration, the number of sperm, sperm viability percentage, motility, and sperm DNA fragmentation percentage were measured before and after the freezing.
    Results
    The lowest sperm concentration in the control group was 249 × 106 and the highest in the third experiment was 714 × 106 mio cubic meters. The highest sperm viability percentage and sperm motility in the third experiment was 96% and 98%, respectively. The reduction in the viability rate of sperm after treatment in the control group was about three to four times more than the experimental groups and these differences were significant (P = 0.005). The concentration of catalase and superoxide dismutase enzyme in the third experiment was 18.28 ± 2.66 and 56.36 ± 2.425, respectively. The difference was significant in the superoxide dismutase enzyme in other groups. The lowest concentration of malondialdehyde was found to be 96.9 ± 1.40 nonomole/ micromole and significant with the control group.
    Conclusion
    The 300 mg / kg dose of broccoli extract have the best effect on fresh and freezed sperm parameters, which could be related to the antioxidant effects of the extract.
    Keywords: Broccoli Extract, Sperm Parameters, Oxidative Stress